Velikonoční beránek s čokoládovou polevou

0 hvězdiček z 13 hodnocení   

Recept na výborného velikonočního beránka s čokoládovou polevou.

Ingredience pro přípravu receptu: Velikonoční beránek s čokoládovou polevou

Beránek

  • na každé vejce 1 lžíci polohrubé mouky a 1 lžíci krupicového cukru
  • tuk na vymazání
  • mouka na vysypání formy
  • moučkový cukr na posypání
  • 1 ks mandle

Čokoládová poleva

Postup pro přípravu receptu: Velikonoční beránek s čokoládovou polevou

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme 1/3 celkového množství cukru. Pak přidáme střídavě žloutky, po lžících mouku i zbytek cukru a těsto urovnáme do vymaštěné, moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté, mírně teplé troubě dorůžova.

Vyklopeného beránka přelijeme polevou: rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni společně s tukem a zamícháme, aby se suroviny spojily. Půlkami mandle nebo rozinkami naznačíme očička a beránka dáme do chladna, aby poleva ztuhla.

Tagy receptu: Velikonoční beránek s čokoládovou polevou

Beránek Velikonoční beránek Čokoláda Mandle

Diskuze k receptu: Velikonoční beránek s čokoládovou polevou

Velikonoční beránek z tvarohového těsta Velikonoční beránek ze smetanového těsta Hrníčkový olejový velikonoční beránek Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou Velikonoční beránek s uzeným masem a hráškem Velikonoční makový beránek Biskupský velikonoční beránek Velikonoční mrkvový beránek s mákem Hrníčkový velikonoční beránek s kandovaným ovocem Velikonoční beránek s bílkovou polevou