Recept na výborného velikonočního beránka s bílkovou polevou.
Do mísy dáme vejce, žloutky, cukry, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný z bílků. Troubu předehřejeme na 190°C.
Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku, připravené těsto do ní vlijeme a formu zaklopíme.
Beránka upečeme dorůžova a ještě horkého vyklopíme.
Když beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka nazdobíme, mandle použijeme jako oči, lískový oříšek jako nos.
Velikonočního beránka ozdobíme mašlí a naaranžujeme na sváteční stůl.
Cukr krupice Citronová šťáva Vanilkový cukr Žloutek Vejce Polohrubá mouka Citronová kůra Mandle Lískové ořechy Velikonoční beránek
Hrníčkový olejový velikonoční beránek Biskupský velikonoční beránek Velikonoční mrkvový beránek s mákem Velikonoční beránek z cukety a kakaa Velikonoční beránek ze smetanového těsta Velikonoční beránek z tvarohového těsta Velikonoční beránek s čokoládovou polevou Olejový velikonoční beránek Velikonoční makový beránek Velikonoční beránek s uzeným masem a hráškem