Recept na výborného velikonočního beránka z cukety a kakaa.
Cuketu dobře omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nemusíme ji loupat. V míse ji pak smícháme s rozšlehanými vejci, oběma cukry, kakaem a olejem.
Pak do směsi přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Dobře promícháme a těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Mělo by dosahovat téměř k okraji spodní formy na beránka.
Beránka dáme do předehřáté trouby a pečeme na 160 stupňů cca hodinu. Zda je hotový, zkusíme pomocí špejle. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli odstát a pak vyklopíme.
Po vychladnutí vytvoříme pomocí dvou hřebíčků oči, uvážeme mašli kolem krku a vyhlížíme koledníky.
Tip: Do těsta můžete přidat také nasekané mandle nebo oříšky, kousky čokolády, rozinky nebo skořici.
Cuketa Vejce Cukr Vanilkový cukr Olej Polohrubá mouka Kypřící prášek do pečiva Kakao Hřebíček Velikonoční beránek
Velikonoční beránek s čokoládovou polevou Velikonoční makový beránek Biskupský velikonoční beránek Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou Velikonoční beránek z tvarohového těsta Hrníčkový velikonoční beránek s kandovaným ovocem Velikonoční beránek s uzeným masem a hráškem Olejový velikonoční beránek Velikonoční beránek ze smetanového těsta Hrníčkový olejový velikonoční beránek