Velikonoční beránek z cukety a kakaa

0 hvězdiček z 18 hodnocení   

Recept na výborného velikonočního beránka z cukety a kakaa.

Ingredience pro přípravu receptu: Velikonoční beránek z cukety a kakaa

Postup pro přípravu receptu: Velikonoční beránek z cukety a kakaa

Cuketu dobře omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nemusíme ji loupat. V míse ji pak smícháme s rozšlehanými vejci, oběma cukry, kakaem a olejem.

Pak do směsi přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Dobře promícháme a těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Mělo by dosahovat téměř k okraji spodní formy na beránka.

Beránka dáme do předehřáté trouby a pečeme na 160 stupňů cca hodinu. Zda je hotový, zkusíme pomocí špejle. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli odstát a pak vyklopíme.

Po vychladnutí vytvoříme pomocí dvou hřebíčků oči, uvážeme mašli kolem krku a vyhlížíme koledníky.

Tip: Do těsta můžete přidat také nasekané mandle nebo oříšky, kousky čokolády, rozinky nebo skořici.

Tagy receptu: Velikonoční beránek z cukety a kakaa

Cuketa Vejce Cukr Vanilkový cukr Olej Polohrubá mouka Kypřící prášek do pečiva Kakao Hřebíček Velikonoční beránek

Diskuze k receptu: Velikonoční beránek z cukety a kakaa

Velikonoční beránek s čokoládovou polevou Velikonoční makový beránek Biskupský velikonoční beránek Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou Velikonoční beránek z tvarohového těsta Hrníčkový velikonoční beránek s kandovaným ovocem Velikonoční beránek s uzeným masem a hráškem Olejový velikonoční beránek Velikonoční beránek ze smetanového těsta Hrníčkový olejový velikonoční beránek