Recept na výborného biskupského velikonočního beránka.
Změklé máslo utřeme s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vejce. Nakonec přimícháme mléko. Hmotu vymícháme na hladké těsto.
Nakonec do těsta nasypeme ořechy, rozinky, kandované ovoce, citronovou kůru a kousky čokolády. Těsto dobře promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy.
Beránka vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 60 minut na 160 °C.
Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladnout a posypeme cukrem. Očička a čumáček nakreslíme rozehřátou čokoládou.
Cukr krupice Mléko Polohrubá mouka Vanilkový cukr Prášek do pečiva Kandované ovoce Máslo Citronová kůra Ořechy Rozinky Vejce Hořká čokoláda Velikonoční beránek
Velikonoční beránek z tvarohového těsta Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou Velikonoční mrkvový beránek s mákem Velikonoční beránek s čokoládovou polevou Velikonoční makový beránek Olejový velikonoční beránek Hrníčkový olejový velikonoční beránek Velikonoční beránek z cukety a kakaa Velikonoční beránek s uzeným masem a hráškem Velikonoční beránek s bílkovou polevou