Recept na výborného biskupského velikonočního beránka.
Změklé máslo utřeme s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vejce. Nakonec přimícháme mléko. Hmotu vymícháme na hladké těsto.
Nakonec do těsta nasypeme ořechy, rozinky, kandované ovoce, citronovou kůru a kousky čokolády. Těsto dobře promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy.
Beránka vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 60 minut na 160 °C.
Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladnout a posypeme cukrem. Očička a čumáček nakreslíme rozehřátou čokoládou.
Cukr krupice Mléko Polohrubá mouka Vanilkový cukr Prášek do pečiva Kandované ovoce Máslo Citronová kůra Ořechy Rozinky Vejce Hořká čokoláda Velikonoční beránek
Olejový velikonoční beránek Velikonoční makový beránek Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou Velikonoční beránek z tvarohového těsta Hrníčkový olejový velikonoční beránek Velikonoční beránek s bílkovou polevou Velikonoční beránek ze smetanového těsta Hrníčkový velikonoční beránek s kandovaným ovocem Velikonoční beránek s uzeným masem a hráškem Velikonoční mrkvový beránek s mákem