Recept na výborného velikonočního beránka s uzeným masem a hráškem.
Rohlíky nakrájíme a v misce zalijeme mlékem. Uzené maso nakrájíme na malé kousky, spolu s hráškem přidáme k rohlíkům a přidáme žloutky. Osolíme dle chuti a přidáme špetku mletého muškátového oříšku.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně zapracujeme do těsta. Pokud je příliš řídké, můžeme vmíchat trochu strouhanky.
Těsto přendáme do vymazané formy vysypané strouhankou a pomalu upečeme.
Tip: Hrášek můžete nahradit špenátem, kopřivami, petrželkou nebo jarními bylinkami.
Velikonoční beránek Vejce Rohlík Uzené maso Hrášek Mléko Sůl Muškátový oříšek Máslo
Olejový velikonoční beránek Hrníčkový olejový velikonoční beránek Velikonoční makový beránek Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou Velikonoční beránek s bílkovou polevou Velikonoční beránek z tvarohového těsta Velikonoční beránek z cukety a kakaa Hrníčkový velikonoční beránek s kandovaným ovocem Velikonoční beránek s čokoládovou polevou Biskupský velikonoční beránek