Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou

0.3571 hvězdiček z 14 hodnocení   

Recept na výborného velikonočního beránka z třeného těsta s rumovou polevou.

Ingredience pro přípravu receptu: Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou

Poleva

Postup pro přípravu receptu: Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme 1/3 celkového množství cukru. Pak přidáme střídavě žloutky, po lžících mouku i zbytek cukru a těsto urovnáme do vymaštěné, moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté, mírně teplé troubě dorůžova.

Vyklopeného beránka přelijeme polevou: rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni společně s tukem a zamícháme, aby se suroviny spojily. Půlkami mandle nebo rozinkami naznačíme očička a beránka dáme do chladna, aby poleva ztuhla.

Tagy receptu: Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou

Velikonoční beránek Vejce Cukr Mléko Hladká mouka Prášek do pečiva Rum Rozinky

Diskuze k receptu: Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou

Velikonoční beránek s čokoládovou polevou Velikonoční beránek ze smetanového těsta Velikonoční beránek s uzeným masem a hráškem Olejový velikonoční beránek Velikonoční beránek s bílkovou polevou Hrníčkový olejový velikonoční beránek Hrníčkový velikonoční beránek s kandovaným ovocem Velikonoční makový beránek Biskupský velikonoční beránek Velikonoční beránek z cukety a kakaa