Recept na výborného velikonočního beránka z třeného těsta s rumovou polevou.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme 1/3 celkového množství cukru. Pak přidáme střídavě žloutky, po lžících mouku i zbytek cukru a těsto urovnáme do vymaštěné, moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté, mírně teplé troubě dorůžova.
Vyklopeného beránka přelijeme polevou: rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni společně s tukem a zamícháme, aby se suroviny spojily. Půlkami mandle nebo rozinkami naznačíme očička a beránka dáme do chladna, aby poleva ztuhla.
Velikonoční beránek Vejce Cukr Mléko Hladká mouka Prášek do pečiva Rum Rozinky
Hrníčkový olejový velikonoční beránek Biskupský velikonoční beránek Velikonoční makový beránek Velikonoční beránek s čokoládovou polevou Velikonoční mrkvový beránek s mákem Velikonoční beránek s bílkovou polevou Velikonoční beránek z tvarohového těsta Velikonoční beránek ze smetanového těsta Hrníčkový velikonoční beránek s kandovaným ovocem Olejový velikonoční beránek