Biskupský velikonoční beránek

0 hvězdiček z 8 hodnocení   

Recept na výborného biskupského velikonočního beránka.

Ingredience pro přípravu receptu: Biskupský velikonoční beránek

Ozdoba

Postup pro přípravu receptu: Biskupský velikonoční beránek

Změklé máslo utřeme s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vejce. Nakonec přimícháme mléko. Hmotu vymícháme na hladké těsto.

Nakonec do těsta nasypeme ořechy, rozinky, kandované ovoce, citronovou kůru a kousky čokolády. Těsto dobře promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy.

Beránka vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 60 minut na 160 °C.

Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladnout a posypeme cukrem. Očička a čumáček nakreslíme rozehřátou čokoládou.

Tagy receptu: Biskupský velikonoční beránek

Cukr krupice Mléko Polohrubá mouka Vanilkový cukr Prášek do pečiva Kandované ovoce Máslo Citronová kůra Ořechy Rozinky Vejce Hořká čokoláda Velikonoční beránek

Diskuze k receptu: Biskupský velikonoční beránek

Hrníčkový velikonoční beránek s kandovaným ovocem Velikonoční mrkvový beránek s mákem Olejový velikonoční beránek Velikonoční beránek s čokoládovou polevou Velikonoční beránek ze smetanového těsta Velikonoční beránek s bílkovou polevou Velikonoční makový beránek Hrníčkový olejový velikonoční beránek Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou Velikonoční beránek s uzeným masem a hráškem