Recept na výborného velikonočního beránka z třeného těsta s rumovou polevou.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme 1/3 celkového množství cukru. Pak přidáme střídavě žloutky, po lžících mouku i zbytek cukru a těsto urovnáme do vymaštěné, moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté, mírně teplé troubě dorůžova.
Vyklopeného beránka přelijeme polevou: rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni společně s tukem a zamícháme, aby se suroviny spojily. Půlkami mandle nebo rozinkami naznačíme očička a beránka dáme do chladna, aby poleva ztuhla.
Velikonoční beránek Vejce Cukr Mléko Hladká mouka Prášek do pečiva Rum Rozinky
Velikonoční mrkvový beránek s mákem Hrníčkový olejový velikonoční beránek Velikonoční beránek ze smetanového těsta Olejový velikonoční beránek Velikonoční beránek s čokoládovou polevou Velikonoční beránek z tvarohového těsta Hrníčkový velikonoční beránek s kandovaným ovocem Velikonoční beránek s bílkovou polevou Biskupský velikonoční beránek Velikonoční makový beránek