Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou

0.5 hvězdiček z 10 hodnocení   

Recept na výborného velikonočního beránka z třeného těsta s rumovou polevou.

Ingredience pro přípravu receptu: Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou

Poleva

Postup pro přípravu receptu: Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme 1/3 celkového množství cukru. Pak přidáme střídavě žloutky, po lžících mouku i zbytek cukru a těsto urovnáme do vymaštěné, moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté, mírně teplé troubě dorůžova.

Vyklopeného beránka přelijeme polevou: rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni společně s tukem a zamícháme, aby se suroviny spojily. Půlkami mandle nebo rozinkami naznačíme očička a beránka dáme do chladna, aby poleva ztuhla.

Tagy receptu: Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou

Velikonoční beránek Vejce Cukr Mléko Hladká mouka Prášek do pečiva Rum Rozinky

Diskuze k receptu: Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou

Hrníčkový velikonoční beránek s kandovaným ovocem Velikonoční mrkvový beránek s mákem Velikonoční beránek ze smetanového těsta Velikonoční beránek s čokoládovou polevou Velikonoční makový beránek Olejový velikonoční beránek Biskupský velikonoční beránek Velikonoční beránek s bílkovou polevou Velikonoční beránek z tvarohového těsta Hrníčkový olejový velikonoční beránek