Velikonoční mrkvový beránek s mákem

0 hvězdiček z 13 hodnocení   

Recept na výborného velikonočního mrkvového beránka s mákem.

Ingredience pro přípravu receptu: Velikonoční mrkvový beránek s mákem

Postup pro přípravu receptu: Velikonoční mrkvový beránek s mákem

Formu vytřete změklým sádlem a vysypte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia, pokud máte možnost, zapněte na spodní i horní pečení.

Žloutky nejdříve utřete s cukrem. Po lžících do směsi zapracujte všechen olej a nakonec i vanilkovou esenci – doufám, že máte v lednici tu svoji, domácí.

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Načechrejte vidličkou a pak po částech zapracujte do těsta.

Nahrubo nastrouhanou mrkev rukama vpravte do těsta nakonec, společně s mákem.

Vyšlehejte tuhý sníh z bílků a krouživými pohyby zapracujte do těsta.

Těsto nalijte do formy asi 1 cm pod okraj. Pečte položené na plechu ve střední části trouby asi 30 až 40 minut.

Odklopte vrchní díl formy a špejlí zkontrolujte propečenost těsta. Hotového beránka ve formě obalte mokrou utěrkou, půjde pak lépe vyklopit.

S pomocí sušených plodů goji označte očička a čumáček – jsou tvrdé a jdou dobře do těsta zapíchnout. Nezapomeňte na mašličku kolem krku.

Tagy receptu: Velikonoční mrkvový beránek s mákem

Vejce Velikonoční beránek Mrkev Cukr Polohrubá mouka Olej Vanilková esence Sůl Mák

Diskuze k receptu: Velikonoční mrkvový beránek s mákem

Velikonoční beránek s uzeným masem a hráškem Velikonoční beránek s čokoládovou polevou Olejový velikonoční beránek Velikonoční makový beránek Velikonoční beránek ze smetanového těsta Velikonoční beránek s bílkovou polevou Velikonoční beránek z cukety a kakaa Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou Velikonoční beránek z tvarohového těsta Biskupský velikonoční beránek