Recept na výborného hrníčkového velikonočního beránka.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, strouhanou kůru, rozinky, kandované ovoce nebo ořechy, vejce a mléko. Těsto promícháme a vlejeme do vymazané a vysypané formy (větší beránková s víkem) a ve středně vyhřáté troubě pečeme 50-55 minut.
Pečeme-li beránka v jednodílné formě, připravíme těsto z polovičního množství surovin a pečeme cca 40 minut.
Polohrubá mouka Krupicový cukr Mléko Rozinky Kandované ovoce Ořechy Citronová kůra Vejce Tuk Velikonoční beránek
Olejový velikonoční beránek Velikonoční beránek ze smetanového těsta Velikonoční makový beránek Biskupský velikonoční beránek Velikonoční beránek s bílkovou polevou Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou Velikonoční beránek s čokoládovou polevou Velikonoční mrkvový beránek s mákem Velikonoční beránek z tvarohového těsta Velikonoční beránek z cukety a kakaa